Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011

0 Δικαιώματα: Είμαι ΠΑΙΔΙ, έχω ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Χρώματα, χαμόγελα και αισιοδοξία. Ένας καμβάς ηλιόλουστος, στο υπόγειο της Στοάς του Βιβλίου, όπου και φέτος, για 12η χρονιά, η UNICEF βράβευσε τα σχολεία που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Τα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουν τα δικαιώματά τους".

Στη ζεστή γιορτή των παιδιών, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Δικαιωμάτων του Παιδιού, που γιορτάζεται στις 20 Νοεμβρίου, βραβεύτηκαν σχολεία από τη Λειβαδιά, τη Ναύπακτο, τα Χανιά, την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, το Αργοστόλι, τη Ρόδο, τα Γρεβενά, την Αθήνα, την Ηλιούπολη και τον Πειραιά. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Τα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουν τα δικαιώματά τους" υλοποιείται με τη συνεργασία του υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.


Είμασταν και μεις εκεί.... στις 16 Νοεμβρίου 2011. Αντιπροσωπεία μαθητών και μαθητριών του πρότζεκτ "Είμαι Παιδί, έχω Δικαιώματα" και του προγράμματος Comenius "Human Rights" του 3ου ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας "Μίλτος Κουντουράς" παραβρέθηκε στη βράβευση, προσκεκλημένη της κ. Ράνιας Μακρή, υπεύθυνης συνηγορίας της UNICEF.

0. ΠΟΔΗΛΑΤΟ: Μέσο Μεταφοράς και ΔιασκέδασηςΤα projects στο σχολείο

Σχολικό έτος: 2011-2012
Χειμερινό εξάμηνοΠρώτες πληροφορίες για όλα τα projects του Α΄τετραμήνου 2011-12


   • 2. Ποδήλατο: Μέσο Μεταφοράς και Διασκέδασης

    .Ο πνευματισμός και τα Μέντιουμ στη σύγχρονη εποχή        

    . 4Το Χρώμα στις επιφάνειες δομημένων χώρων ως αισθητική & προστασία

     Εισαγωγή

     Καλώς ήρθατε κοντά μας.

     Το ιστολόγιο που βρίσκεται μποστά σας δημιουργήθηκε για να αποτελέσει το επίσημο χώρο (αποθετήριο) των αποτελεσμάτων των projects που θα υλοποιηθούν στο σχολείο μας στο πλαίσιο των ερευνητικών εργασιών του 3ου ΓΕΛ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ "Μίλτος Κουντουράς".

     Στη περίπτωση που οι εκπαιδευτικοί επιλέξουν άλλες εκπαιδευτικές πλατφόρμες, για να υλοποιήσουν και να αναδείξουν τη δουλειά των μαθητών τους, θα φροντίζουν αποτελεσματικά να ενημερώνουν τούτο το ιστολόγιο.

     Θα υπάρχει δυνατότητα οι εμπλεκόμενοι εκπαιδευτικοί να το χρησιμοποιήσουν και ως εργαλείο επικοινωνίας με τους μαθητές και με ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα.

     e-mail επικοινωνίας: 3lyknfil@gmail.com
     e-mail σχολείου: 3lyknfil@sch.gr
     Παλαιότερη ιστοσελίδα σχολείου:  http://3lyk-n-filad.att.sch.gr
     Νέα ιστοσελίδα Λυκείου: http://3lyk-n-filad.att.sch.gr/index_grammateia.htm
     Ιστοσελίδα Λυκείου για ερευνητικές εργασίες: http://3lyk-n-filad.att.sch.gr/project_web1/projects.htm

     Σημειώνουμε επίσης ότι οι εργασίες των μαθητών, ανάλογα με το περιεχόμενο, θα αναρτηθούν επίσης στους ιστοχώρους: sch.gr, youtube.com, authorstream.com, issuu.com, wikispaces.com κλπ. με συνδέσμους στο ιστολόγιο αυτό (http://projects-in-school.blogsot.com).

     Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε να περιηγηθείτε στο blog μας.